torsdag den 23. juli 2009

Dyr på Ærø

I Voderup er der mange store dyr som Jonathan var meget betaget af. Der er både kør, heste, katte, æsler og gæs. Denne sommer var der også bladluseepedimi, hvilket var blevet afløst af skyer af mariehøns, der lever af bladlus. Især ved kysten var der så mange mariehøns, at det var helt irriterende.

I Voderup bor et ældre bøssepar, der efter en livslang karriere som frisører i England, har slået sig ned på landet. De holder gæs og æsler og havde oprindelig kun købt to æsler, men de var begge gravide, så nu har de fire.


Lige på den anden side af landsbyvejen står naboens kvæg, der muh-ede, når de var sultne. Det skete tit, da naboens traktor brød sammen, så de kun havde græsset de gik på at spise. Jonathan synes køerne var spændende, men især traktoren.


"Hæs"


Ved kysten var der tusindevis af mariehøns overalt.

onsdag den 22. juli 2009

Cirkus i Marstal

Onsdag den 22'ende var vi alle i Danmarks Hyggeligste cirkus, Cirkus Krone, der denne aften havde slået teltet op i Marstal. Cirkus Krone er Danmarks mindste cirkus, hvilket er pudsigt, da det tyske Cirkus Krone er Europas største. Artisterne i Cirkus Krone består kun af tre medlemmer af familien Thierry og to sæsonhyrede artistpar, men de leverede fine cirkuskunster og det lille telt gav en intim atmosfære.


Jens og Ask studerer programmet.


Jonathan var lidt b ange for pandabamsen.


En artist udfører et balancenummer på en motorcykel.


En kinesisk slangemand kravler gennem et tøndebånd på alle mulige måde.

tirsdag den 21. juli 2009

Jonathan og Søren på Ærø

Efter at Majken og Søren kom hjem fra bryllup i Slovakiet skulle Majken på arbejde resten af ugen, men Søren kørte om tirsdagen med Jonathan til Ærø. Allerede, da vi ventede på færgen i Svenborg var Jonathan meget interesseret i en traktor, der flyttede rundt på nogle afspærringer. Traktorer skulle han komme til at se mange flere til de kommende uger, da naboen havde en og i Sverige var det høsttid.
I Voderup gik dagene med at sige muh til kørerne på den anden side af vejen, se tour de france, gå ture ved klinten. Den største attraktion for Jonathan var dog uden tvivl havetraktoren. Jonathan kunne slå græs i timevis, hvis det stod til ham. Heldigvis fik kan adskillige ture med farfar hver dag.


Vejret var bedst de først par dage. Her god dansk frokost i haven.


Vi havde glemt klapvogn til Jonathan, men Naboen lidt længere oppe ad vejen havde en vi kunne låne samt en pedaltraktor. Hos naboen er der en fantastisk udsigt ud over klienten.


Jonathan og farfar rydder en sti ned til havet.



Ved havet blev der smidt mange sten i vandet.

mandag den 20. juli 2009

Solnedgang fra luften

Søren og Majken nød flyveturen hjem fra Wien, hvor vi bare kunne sidde helt stille og læse avis. Solnedgangen set fra over skyerne var ganske smuk.


Søren sidder og læser


Majken


Solnedgang


Mere solnedgang

Lynvisit gennem Wien

Wien har så meget at byde på, at den fortjerner mere end et lynvisit, men vi havde kun et par timer inden vi skulle med toget til lufthavnen. Vi ilede derfor gennembyen med vores store kuffert og skød løs fra hoften med kameraet, så vi kunne opleve byen bagefter. Der var dog tid til en enkelt øl på en cafe på en af Wiens store torve.
Wien har så mange store palæer at det er helt overvældende. Især når man skynder sig igennem centrum og går forbi det ene Amalienborg efter det andet.


Majken fotografere Stephansdom.



I Wien kører der hestevogne med turister overalt og hestene har vanter på ørerne.


Majken foran et af de mange pragtpalæer med rytterstatue.


Kuppel i en passage.

På Donau til Wien

Efter et lille døgn i Bratislava skulle vi hjemad via Wien. Vi var af Peters ven fra Californien, Eric, blevet anbefalet at tage båden frem for bussen, så vi steg om bord ved Donaus bred og blev nærmest i raketfart fragtet op ad Donau til Wien på ca. halvanden time. Da vi steg om bord begyndte det at regne, hvilket vi ærgrede os over, så vi ikke kunne stå ude og nyde udsigten, men vi var heldige og hele turen gik i solskin. Op langs Donau kunne man nyde synet af det bakkede landskab, hvor hver lille tinde havde en gammel ridderborg.


Søren og Majken lige efter vi er kommet ombord.


Til at passe på landet, ligger Devín borgen på grænsen til Østrig. Den blev dog ødelagt af Napoleon i 1809.


Finske turister tager billeder af Devín borgen og Majken får gennemblæst sit hår.


Det gik stærkt i jet-flyvebåden.

Bratislava set fra oven

Efter vores fantastiske middag i U.F.O. gik vi op på taget og nødudsigten og tog et par nattebilleder af Bratislava.


På den modsatte side af Donau i forhold til den gamle bydel, kan man se de typiske østbloks betonghettoer. De er dog malet i festlige farver; noget vi gætter på er sket efter murens fald.


Andre betonhuse efter mørkets frembrud.


Donau, opstrøms i retning mod Wien.


Gamle Bratislava.

søndag den 19. juli 2009

U.F.O

Fra den gamle bydel i Bratislava går der en bro over Donau. På denne bro kunne vi se noget, der lignede et udkigstårn, så vi besluttede at gå over broen for at se om det var muligt at se Bratislava og solnedgangen lidt fra oven. Tårnet var åbent og vi kunne se, at der var en restaurant i det ufo-ligenden udkigshus. Priserne var noget over det normale niveau i Bratislava, men ikke urimeligt, så vi besluttede at spise der. Vi havde regnet med, at den ekstra pris var for udsigten og at det bare var et cafeteria-lignende sted. Her blev vi overraskede. Det viste sig nemlig at være en meget avanceret molekylærgastronomisk restaurant. Der var adskillige ledige borde, så vores eneste problem var, at vi var noget under-dressed, da hele interiøret var meget avanceret og tjerne bar hvide handsker. Heldigvis blev vores turist-casual påklædning sat i perspektiv af nogle englændere med blåt hår, der havde sygeplejerske uniformer i lak og læder.
Maden var som stedet avanceret, der var f.eks. skummet tomat og ægte guld på chokoladedesserten, og udsigten til Bratislava og Donau i solnedgangen var fantastisk.


U.F.O. restauranten er placeret over en trafikbro over Donau.



Søren og Majken har sat sig tilrette i de tranparente stole og nyder den smukke udsigt.


Brittiske "sygeplejesker" med blåt hår satte sig ved nabobordet.



Sørens bøf var så mør, at de lige så godt kunne have lagt en ske frem.


På toiletterne var der panoramavinduer. Her ses urinalerne på herretoilettet.

Og her spejle og udsigt fra et af dametoiletterne.

Bratislava gamle bydel

Om søndagen, dagen efter brylluppet, tog vi bussen til Bratislava, hvor vi havde planlagt, at overnatte inden vi skulle hjem mandag aften fra Wien. Vi havde ikke booket noget hotel og viste ikke hvor de lå, men på en trendy kaffebar i den gamle bydel, kunne Søren fange internet på sin iPhone og finde et glimrende hostel ikke så langt derfra. Nogle gange er den nye teknologi ganske nyttig.
Vi brugte resten af dagen på at gå rundt i de charmerende gamle gader i Bratislava centrum og spiste middag på en meget fancy molekylær gastronomisk restaurant højt til vejrs. Bratislava er absolut et besøg hver, hvis man er på de kanter, men man kan nå at se meget af byen, der er af Århus-størrelse, på en dag.


Som i ethvert turistcentrum, er der mange gøglere. Her et enmandsorkester.


Her supplerer en gøgler den lokale gadekunst. I det hele taget var der gadekunst af enhver art at finde overalt i den gamle bydel.


Bratislava har en god del store palæer, så man kan godt fornemme, at det er tæt på Wien.


Majken i en snæver gade på vej ned fra slottet.

lørdag den 18. juli 2009

Andrea og Peters bryllup

Lørdag d. 18 august om kl. 17 startede Peter og Andreas bryllup med en borgerlig vielsescermoni efterfulgt af bryllupsfest, der varede til langt ud på natten. Da selskabet var en blanding af slovakker, amerikanere, danskere og en tysker, var traditionerne en sjov blanding. Danskerne indførte f.eks. med stor succes kys bruden, når gommen er borte (og vice versa). Da den slovakiske del af familien har begrænsede engelskkundskaber, var der hyret en tolk, der gentog talerne, hvilket gjorde nogle taler lidt lange. Peters far, der er amerikaner, har et imponerende sprogøre, så han holdt hele sin tale på slovakisk (og skulle bagefter mindes om, at han nok også skulle holde den på engelsk). Peters far kan også præstere at føre samtaler på dansk, selvom han stort set ikke har brugt sproget, siden han boede et par år i Danmark for over 25 år.
Efter middag, taler og kageudskæring var der brudedans (der blev vist ikke valset) og gommens dans med moder og brudens dans med fader, hvor der samtidig blev vist slideshow med billeder fra hovedpersonernes liv. Resten af natten blev der spillet på til dans og især Peters californske venner er nogle festaber, der var i fuld gang på dansegulvet fra start til slut.

Majken i sin til lejligheden indkøbte festkjole.


Det forelskede par lige efter vielsen.


Ifølge Slovakisk tradition bringer det lykke at bruden og gommen fejer potteskår op sammen.


Peter bar Andrea over dørtrinnet (og op ad trappen) på behørig vis...

fredag den 17. juli 2009

Tur til Banska Bystrika

Turen med tog fra Bratislava til Banska Bystrica varede 3½ time. Det var temmelig bumlet og ufattelig varmt, vi klistrede til plastiksæderne. Heldigvis havde vi øl med, som vi skyndte os at drikke mens de var kolde. Slovakisk øl er ganske fin.



Ferie med kold øl og uden Jonathan



Udsigten fra Rådhustårnet i Banska Bystrica.



Fællesspisning aftenen før brylluppet. Det var en meget charmerende kælder med hvælvinger.



Søren som "kransekagefigur".

tirsdag den 14. juli 2009

Gravøl

Den 14. juli blev Aage (Majkens morfar) begravet. Han døde på årsdagen for Gudruns (Majkens mormors) død, det må være den ultimative kærlighed. Kisten var smykket med smukke blomster og vi sang nogle gode og ikke for højtidelige salmer inden han blev forenet med Gudrun på familiegravstedet. Han har haft en godt og langt liv.

Selvom begravelser er triste var det dejligt at se hele familien, vi var rigtig glade for at kunne deltage.

Familien sidder under nøddebusken og drikke hvidvin.


Jonathan kører med trillebør.



Jørgen og morfar giver Jonathan en køretur i trillebøren for 25. gang.


Jonathan tager den på hovedet ud over trillebøren.